GRAVSTED

Alle har rett til fri gravplass i 20 år i den kommunen man var bosatt. Mange synes det er godt å ha en grav å besøke, andre har ønsker om anonymt gravsted eller askespredning. Gravstein, selvvanningskasse og gravstell utføres og monteres etter egne retningslinjer for den aktuelle kirkegården.

quotes_ny2

STÅ IKKE VED MIN GRAV

Stå ikke ved min grav og gråt over meg.

Jeg er ikke der, jeg sover ei.

Jeg er de tusen vinder som blåser.

Jeg er solskinn over skogens åser.

Jeg er nysnøens milde kjærtegn. 

Jeg er det kalde, friske høstregn.

Når du våkner i et hastig morgenfokk,

er jeg den raske, stigende flokk

Av stille fugl i sirkelflukt, 

jeg er stjerneglans over havets bukt.

Ikke stå ved min grav,  vær ikke lei. 

Jeg er ikke der,  jeg døde ei!

-Mary Frye

Askespredning

Askespredning er et alternativ til gravsted. Asken kan spres i naturen, enten på land eller i vann. Fylkesmannen i det fylket askespredningen er ønsket kan gi tillatelse til askespredning. Det er en forutsetning at det var avdødes uttrykte ønske. Det er mulig å søke selv på forhånd før man går bort, eller så kan de pårørende sende søknad etterpå.

Urnenedsettelse

Det vil bli sendt ut en bekreftelse om at kremasjonen er utført til den som står som ansvarlig for gravferden. Etter at denne er mottatt kan man ta kontakt med kirkelig fellesråd på stedet der avdøde har gravsted for å avtale tid for urnenedsettelse. Urnenedsettelsen må skje senest 6 måneder etter dødsfallet.

Porsgrunn kirkelige fellesråd: 35 56 34 08

Skien kirkelige fellesråd: 35 58 11 80

Bamble kirkelige fellesråd: 35 96 52 81

Gravstell

Mange ønsker hjelp til å stelle gravstedet. Vi utfører gravstell fra vår/sommer helt frem til høst/vinter. Dersom du ønsker at vi steller gravstedet, så vil det alltid være pent.

Inkludert:

Vårblomster Sommerblomster Vinterdekking m/edelgran Vanning, luking hele sesongen Ny jord/ Veke, rydding og planting

Pris for gravstell i Porsgrunn kr. 2500,- Pris for gravstell i Skien kr 2750,- Alle stellavtaler må ha selvvanningskasse.

Selvvanningskasser

Selvvanningskasse letter arbeidet med å holde gravstedet pent og blomstrende. Våre selvvanningskasser er i aluminium og har 25 års garanti

  • Vanning kun 3-4 ganger pr. sesong
  • God rotutvikling (krever færre planter)
  • Lite ugress pga. ramme mot gress
  • Ingen innvekst fra trær og annet

Vi har flere størrelser og monterer den kassen som passer best til gravsteinens størrelse. Pris ferdig montert med jord, gressfrø, vann og veke kr 2300 inkl. mva

Ny gravstein

Vi hjelper dere gjerne med ny gravstein. I vår utstilling og hos våre leverandører finner dere et bredt utvalg av modeller og utførelser i alle prisklasser. Dersom dere ønsker å få tegnet stenen med tilbehør samt få et pristilbud så gjør vi det helt uten kostnader.

Se eksempler her:

Eidestein

Nergård

Vi gir gode rabatter på ny sten, og vi har 5 års monteringsgaranti.

Tegne gravstein

Vi hjelper deg med å tegne stenen på forhånd slik at det blir litt enklere å se for seg hvordan den blir til slutt. Avtal gjerne en tid med oss. Vi gjør det helt uten kostnad.

Ny inskripsjon

Vi hjelper til med å sette nytt navn på gravstein. Kom gjerne innom oss eller ring for priseksempler.

Oppussing av gravstein

Vi rengjør, og frisker opp gammelt gravminne. Ofte kan mose og annet sitte godt fast, og det er vanskelig å rengjøre med vanlige vaskemidler. Gammel skrift vil falme og falle bort med tiden. Vi pusser opp stenen, legger på ny lakk, slik at gravminnet igjen blir fint og verdig.

Bolting og opprett av gravstein

Etter noe tid er det ofte at stenen kan bli litt skjev. Er den veldig gammel, kan det også hende den ikke er festet iht. dagens lover og regler. Vi hjelper deg med å rette opp og bolte stenen på forskriftsmessig måte.